Verandermanagement

Personeel en organisaties zijn continu in ontwikkeling - dat is de mens eigen. In zo’n dynamische omgeving moet je als organisatie kansen grijpen voor progressie. Hoe je dit doet? Met strategisch en goed doordacht verandermanagement. Zowel wat de ontwikkeling van individuen betreft, als teams, afdelingen en processen. 

Maar hoe pak je dat aan?Voorkom dat je achter de feiten aanholt en werknemers weglopen en schakel de professionals van The Best BIT in om veranderprocessen in beton te gieten - of juist het nodige beitelwerk te verrichten om middelen, mensen en energie vrij te maken.

Verandermanagement

Personeel en organisaties zijn continu in ontwikkeling - dat is de mens eigen. In zo’n dynamische omgeving moet je als organisatie kansen grijpen voor progressie. Hoe je dit doet? Met strategisch en goed doordacht verandermanagement. Zowel wat de ontwikkeling van individuen betreft, als teams, afdelingen en processen. 

Maar hoe pak je dat aan? Voorkom dat je achter de feiten aanholt en werknemers weglopen en schakel de professionals van The Best BIT in om veranderprocessen in beton te gieten - of juist het nodige beitelwerk te verrichten om middelen, mensen en energie vrij te maken.

The Best BIT heeft verandermanagement gedaan voor:

logo's
logo's mobiel

Verandermanagement
a la The Best BIT

Verandermanagement kijkt naar twee onderdelen, die elkaar sterk beïnvloeden:

Mensen: het kapitaal van de organisatie

Mensen maken de organisatie, daar is iedereen het over eens. Niet alleen het resultaat dat zij samen neerzetten, maar ook de dagelijkse praatjes bij het koffieapparaat dragen bij aan de organisatiecultuur en de gezamenlijke output. Al die mensen hebben zo hun rollen, behoeftes en belevingen. Deze hebben op hun beurt sterk invloed op elkaar. Bovendien is het succes van een verandertraject grotendeels afhankelijk van in hoeverre je mensen meekrijgt.

Dat essentiële draagvlak begint met het inventariseren van het menselijk kapitaal van de organisatie. In hoeverre wordt dit optimaal benut? Ook is het belangrijk om in kaart te brengen wat werknemers zelf vinden van de organisatiecultuur en werkinvulling. Wat zouden werknemers zelf graag anders willen zien? Wat vangen we op bij het koffieapparaat?

Het inventarisatieproces is bijna een antropologische studie, met een sterke focus op de dynamiek. En de noodzakelijke aandacht voor individu, samenwerkingsverbanden en managementstijlen.

verandermanagement
veranderprocessen

Processen

Elke organisatie werkt via processen en zorgen zo voor stappen voorwaarts. Stilstand is achteruitgang, dus processen zijn altijd dynamisch - maar soms neem je een verkeerde afslag en brengt een proces frustratie en geen meerwaarde. Als organisatie die toekomstbestendig wil zijn, ontkom je er niet aan: processen moeten af en toe op de schop. Om de concurrent voor te zijn of om aan te sluiten op de behoeften van stakeholders bijvoorbeeld.

Maar laten we zeker niet vergeten dat processen vooral zijn bedoeld om het mensen makkelijker te maken.

Waarom The Best BIT?

De grote vraag is hoe je al deze lichten op groen krijgt, zodat de wensen van betrokkenen en bedrijf worden ingewilligd. Vlieg The Best BIT in voor effectief verandermanagement. The Best Bit draait mee binnen de organisatie en kijkt naar alle niveaus en heeft die helikopterview die de opdrachtgever eigenlijk altijd mist. We kijken niet alleen waar het volgens de opdrachtgever schuurt; verandermanagement met impact neemt de hele organisatie mee.

De aanpak van The Best BIT

Verandermanagement zal er in elke organisatie anders uitzien. De focus kan de ene keer sterk liggen op de harde kant, zoals digitalisering, informatievoorziening of procesvernieuwing. Of we ontdekken kansen op het gebied van personeel, leiderschap of bedrijfscultuur.

Cruxen en kansen zullen we in drie stappen omzetten naar praktische oplossingen waar jouw bedrijf direct haar voordeel mee kan doen:

Werkwijze

 • Analyse

  We draaien intern mee in de organisatie en kijken door de ogen van mensen hoe zij elkaar en de processen ervaren.

 • Presentatie

  Onze analyse leggen we voor aan de opdrachtgever. Waar zien we potentie en hoe kan die makkelijk worden benut?

 • Implementatie

  Gezamenlijk brengen we in kaart hoe we het verandermanagement zullen oppakken en welke implementaties effect zullen gaan hebben.

Wat anderen over ons zeggen

martin
Martin Bloemendal

"Satish is an honest and straightforward consultant with a clear view and a positive attitude. When he visits a client he has eye for detail on both the professsional as personal level, which makes him very effective. Satish is an honest and straightforward consultant with a clear view and a positive attitude. When he visits a client he has eye for detail on both the professsional as personal level, which makes him very effective."

Ted
Ted van den Berg

"As a Service Manager Satish gives an extra dimension to the word Service. He easily builds and maintains internal and external relations. He is an easy going person to work with, with focus on problem solving, results and process. He has a great interest in the people he works with. And a good solid understanding of the business."

Freek
Freek Tadic Fadjil
Case: Delta Lloyd Asset Management

"I have been working with Satish in several jobs since Delta Lloyd Asset Management in 2001. Satish is a very kind en friendly person. His professional skills, business knowlegde and personality makes him an excellent business consultant and person. Always in a good humour and very valuable for the growth of a business. He is a motivator, a real team player and a great guy to work with. I´m looking forward to work with him again in the near future and would always recommend Satish."

Jeroen
Jeroen van Os
Case: Schiphol

"I have worked with Satish on several projects at Schiphol. Projects which have huge impact on the daily business of this 24/7 environment.
Satish combines his friendly approach perfectly with his extensive knowledge. This way he is able to be in charge with a smooth project roll-out as result."

Jennifer
Jennifer Delano

"Satish is een gedreven en gepassioneerde ondernemer. Iemand die je met vertrouwen voor een groep kan zetten. Hij zit vol inspiratie en kent zijn vak. Het verbaasde mij dan ook niet dat hij na de public relations training al snel op televisie te zien was."

Neem contact met ons op

Wij zijn er voor maatschappelijk betrokken organisaties die de drive van een externe waarderen, een frisse blik op de organisatie wilt en een sparringpartner zoekt voor alle lagen van het management. 

 • Adam Toren Overhoeksplein

  1031 KS Amsterdam

Contact

Naam(Vereist)
× Heb je een vraag?