Agile werken volgens The Best BIT

Agile of scrum werken: je komt tegenwoordig geen vacature meer tegen waarin het níet een pré of zelfs eis is. Een onderneming die nog niet ‘Agile is’ zal hier tegenaan kunnen lopen. Zeker wanneer je met veel stakeholders en klanten samenwerkt die deze methode prediken. Je bent bang dat je onderneming achterloopt als je deze methode niet snel implementeert.

Laten we je geruststellen. Het roer drastisch omgooien opdat alles Agile en iedereen scrum-master is: dat hoeft van ons niet. Natuurlijk is Agile werken niet voor niets zo populair geworden. Het bevat meer dan genoeg elementen die bruikbaar zijn om jouw organisatie en de resultaten te verbeteren.

Agile werken volgens The Best BIT

Agile of scrum werken: je komt tegenwoordig geen vacature meer tegen waarin het níet een pré of zelfs eis is. Een onderneming die nog niet ‘Agile is’ zal hier tegenaan kunnen lopen. Zeker wanneer je met veel stakeholders en klanten samenwerkt die deze methode prediken. Je bent bang dat je onderneming achterloopt als je deze methode niet snel implementeert.

Laten we je geruststellen. Het roer drastisch omgooien opdat alles Agile en iedereen scrum-master is: dat hoeft van ons niet. Natuurlijk is Agile werken niet voor niets zo populair geworden. Het bevat meer dan genoeg elementen die bruikbaar zijn om jouw organisatie en de resultaten te verbeteren.

The Best BIT heeft deze bedrijven geholpen met Agile werken:

logo's
logo's mobiel

Ook laat de ongekende populariteit van deze methodiek vooral zien dat we rijp waren voor een paradigm shift. Minder logge processen, weg met energieverspillende rompslomp en regeltjes. In plaats daarvan komt meer ruimte voor leren, verbeteren en tevreden klanten. In deze vorm van werken draait het om sneller en flexibeler kunnen handelen met minder tijdrovende administratieve onzin. Werken en samenwerken gebeurt in korte ‘sprints’ van een paar weken waarbij de focus ligt op een concrete ontwikkeling.

Daarbij is veel aandacht voor de zachte kant: werknemers, dynamiek en samenwerking.

Doe je er jullie voordeel mee

Op de juiste plekken meer Agile werken maakt van een bedrijf een betere en leukere werkgever. Bijvoorbeeld doordat er meer wordt nagedacht over de belangen van een individu en onderlinge relaties op de werkvloer. Of doordat personeel niet meer wordt lastiggevallen met onnodig papierwerk en “zo doen we dat nu eenmaal hier”. Het resultaat: een betere werksfeer en meer tevreden werknemers die niet om zich heen gaan kijken.

Daarnaast maakt het een bedrijf flexibeler. En dat is hard nodig in de huidige tijden vol onzekerheden: wie niet snel kan inspelen op de markt, redt het niet. Zeker niet als de concurrenten wél in staat zijn die wendbaarheid te leveren.

En last but not least: bij Agile staat alles in het teken van de klant zo goed mogelijk helpen. Niet de factuur is het laatste klantcontact, maar jouw vraag om doelgerichte feedback. Zo zal jouw bedrijf leren van elk project en worden producten en diensten met elke sprint beter.

Kortom, coaching in Agile en de nodige organisatieverandering kan genoeg voordelen opleveren voor zowel werknemers als onderneming. Everybody happy.

Moet jouw organisatie totally Agile?

Dit nieuwe werken is een filosofie waar wij ons uiteraard in kunnen vinden. Maar voor het leiden van een complete en onnodige Agile-transitie hoef je ons niet te bellen. The Best BIT biedt ook geen kant-en-klare producten aan op het gebied van Agile coaching. Elke onderneming en elk individu leert nu eenmaal anders.

Wel kunnen we jullie adviseren over welke componenten van Agile jouw organisatie vooruit kunnen helpen. Want die ruimte voor verbetering zal er ongetwijfeld in bepaalde mate zijn. Maar alsnog geen reden voor paniekvoetbal en drastische maatregelen.

agile
agile werken

Agile-advies a la The Best BIT

Dus voordat je een reorganisatie uitrolt om 100% Agile te worden: laten we eerst eens samen kritisch naar jouw situatie en wensen kijken. Is er een legitieme reden om Agile te gaan werken? Zijn werknemers en klanten daadwerkelijk (en terecht) niet tevreden over het werk? Mist jouw organisatie flexibiliteit en verspillen jullie daardoor aantoonbaar kansen en middelen? Of word je vooral gedreven door de angst om er niet bij te horen? We kijken vooral naar de dieper liggende behoefte van jullie organisatie.

Schakel je The Best BIT in voor coaching in Agile, dan hoef je dus geen invasie van een leger scrum-masters te verwachten. Wel kunnen we jullie helpen met een kritische blik op het reilen en zeilen binnen het bedrijf. We lopen een tijdje mee en inventariseren samen waar de schoen lijkt te knellen. Dan kijken we of en hoe Agile jullie lekkerder kan laten lopen.

Agile willen werken =
gedrag moeten veranderen

Agile coaching is niet te vergelijken met het simpelweg aanleren van een skill zoals PowerPoint. Het valt onder gedragsverandering, en we weten allemaal dat daar meer voor nodig is dan een verplicht cursusje van een dagdeel. Verkijk je dus niet op deze opgave. Een onschuldige hulpvraag om werknemers Agile aan te leren kan uitmonden in een advies om liever in te zetten op organisatiebrede cultuurverandering. Daar is veel voor nodig. De volledige toewijding en medewerking van alle lagen van het bedrijf ten eerste. Of communicatie- en managementstijlen. Gedragsverandering op zo’n grote schaal vergt tijd en energie van werknemers. Dat zijn grote stappen, die niet elk bedrijf kan maken.

Gelukkig kan ook daar The Best BIT jouw organisatie bij adviseren, begeleiden en ontzorgen. Willen jullie hiermee aan de slag, dan kun je ons inschakelen voor de gewenste cultuurverandering en organisatieverandering.

Wat anderen over ons zeggen

martin
Martin Bloemendal

"Satish is an honest and straightforward consultant with a clear view and a positive attitude. When he visits a client he has eye for detail on both the professsional as personal level, which makes him very effective. Satish is an honest and straightforward consultant with a clear view and a positive attitude. When he visits a client he has eye for detail on both the professsional as personal level, which makes him very effective."

Ted
Ted van den Berg

"As a Service Manager Satish gives an extra dimension to the word Service. He easily builds and maintains internal and external relations. He is an easy going person to work with, with focus on problem solving, results and process. He has a great interest in the people he works with. And a good solid understanding of the business."

Freek
Freek Tadic Fadjil
Case: Delta Lloyd Asset Management

"I have been working with Satish in several jobs since Delta Lloyd Asset Management in 2001. Satish is a very kind en friendly person. His professional skills, business knowlegde and personality makes him an excellent business consultant and person. Always in a good humour and very valuable for the growth of a business. He is a motivator, a real team player and a great guy to work with. I´m looking forward to work with him again in the near future and would always recommend Satish."

Jeroen
Jeroen van Os
Case: Schiphol

"I have worked with Satish on several projects at Schiphol. Projects which have huge impact on the daily business of this 24/7 environment.
Satish combines his friendly approach perfectly with his extensive knowledge. This way he is able to be in charge with a smooth project roll-out as result."

Jennifer
Jennifer Delano

"Satish is een gedreven en gepassioneerde ondernemer. Iemand die je met vertrouwen voor een groep kan zetten. Hij zit vol inspiratie en kent zijn vak. Het verbaasde mij dan ook niet dat hij na de public relations training al snel op televisie te zien was."

Neem contact met ons op

Benieuwd hoe onze professionals jouw bedrijf kunnen ondersteunen in de gewenste stappen voorwaarts met Agile of een andere benadering? Laten we even sparren. Dan doen wij een voorstel voor een concreet plan van aanpak.

  • Adam Toren Overhoeksplein

    1031 KS Amsterdam

Contact

Naam(Vereist)
× Heb je een vraag?