satish jawalapersad

Wie is Satish Jawalapersad

Als persoon ben ik zeer gedreven, tactisch en strategisch sterk. Ik opereer op het snijvlak van bedrijfsvoering en ICT. Ik ondersteun met de juiste tools en technieken zodat mensen hun werk kunnen verbeteren en ook om een verandering aan te brengen in mindset en manier van werken. Met frisse ideeën, overtuigingskracht en gepaste oplossingen zorg ik voor draagvlak binnen een team en organisatie. Hierna de belangrijkste “ankers” die mijn profiel duidelijker maken:

  • Nieuwsgierig en vindingrijk: Ik breng continue ideeën, discussies en tempo. Zie altijd een volgende mogelijkheid en vind altijd een oplossing.
  • Conceptueel denkvermogen: Complexe materie vormt voor mij geen belemmering, ik hou ervan om samen tot een visie te komen. En deze ook uit te dragen. Ik onderbouw mijn mening met feiten en vertaal doelen naar concrete acties.
  • Enthousiast: Lol hebben in je werk. Het klinkt simpel maar dat is het niet altijd. Mensen raken soms hun drive kwijt en werken voor de huur en hobby’s. Ik krijg mensen weer enthousiast of in ieder geval dat er weer met plezier gewerkt wordt, als men plezier heeft dan komt de rest vanzelf.
  • ‘No matter what’ mentaliteit: Ik ben resultaatgericht! Ik doe er alles aan wat in mijn vermogen ligt, en nog een beetje, om doelen te bereiken. Mijn gedrevenheid slaat over op de mensen om mij heen.
  • Mensgerichtheid: Ik ben continue op zoek naar verbetering en ontwikkeling van mijzelf en anderen. Ik ben gefascineerd in wat mensen en groepen bewegen, zowel collega’s als (eind)klanten. Ik vind het leuk om te gaan met ‘gedoe’ en om te helpen om het ‘gedoe’ een plekje te geven door mensen te laten doen waar ze goed in zijn. Problematiek haal ik weg daar waar het niet thuishoort en beleg ik waar het wel thuishoort of los het zelf op.Continue verbeteren en innoveren, ik sta daarvoor. Ik ben ook een rationele denker en neem weloverwogen risico’s. Dit is soms nodig om tot de gewenste resultaten te komen. Ik geloof erin dat een organisatie de “wedstrijd” kan winnen als deze bereid is om zichzelf te willen verbeteren. Zodra die wil is bereikt, kan het echte veranderen beginnen.

 

Ik zoek en creëer business value in dynamische omgevingen met vele projecten, investeringen en stakeholders. Ik hou ervan om complexiteit te verminderen en bruggen te bouwen tussen eilandjes om tot een multidisciplinaire omgeving te komen, waar commitment, kennis en resultaten niet alleen breed gedragen worden maar ook een impact maken binnen en buiten de organisatie.

 

Ik verbeter mijzelf iedere dag om de beste in mijn vak te zijn. En ik straal dit ook uit naar mijn omgeving. Ik werk graag op het snijvlak van business en IT. Ik initieer, voer uit en borg strategische (verbeter)initiatieven, technologieën en organisatieverandering. Mijn doel is om samen met mensen te zorgen voor innovatie of iets bedenken en doen wat nog nooit eerder is gedaan, van visie naar oplevering.


Mijn drive tot verbetering is sterk en ga voor een service die naadloos aansluit op de vraag en behoefte van de klant. Ik ben hands-on en beschik over sterke communicatieve vaardigheden. Bedrijven wil ik graag de noodzaak tot transformatie laten ervaren zodat zij zich kunnen aanpassen aan de veranderende markt. Ik kan goed omgaan met individuen en groepen met verschillende achtergronden. 

 

·       Initiëren, uitbouwen en onderhouden van goede samenwerkingsrelaties in- en/of extern

·       Geven van presentaties aan stakeholders

·       Goed in storytelling, waarom, hoe en wat.

·       Vertrouwen winnen en verbinden van mensenMotto:
Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan! (Copyright Pippi Langkous).

Drive:
Nieuwe uitdagingen, daar wordt ik nou heel erg blij van! Er is tot de dag van vandaag niks op mijn pad gekomen waarvan ik de uitdaging niet ben aangegaan. De omgeving beter maken, de mensen beter maken, de organisatie beter maken, dat is mijn missie, daartoe ben ik op Aard.