operatie

Visie, innovatie en strategisch denken. En dat alles vertalen in hapklare brokken voor de operatie. Dat is wat ons anders dan anderen maakt.

interim

Van eiland naar keten

Organisatieadvies

 

Wij zijn sterk in het verandermanagement. Alleen is onze aanpak anders dan de rest. Wij doen dit door samen met de mensen in de modder te staan en hiermee begrijpen wij wat de issues binnen uw operatie zijn, hands on! Tegelijkertijd helpen wij het management met het bepalen van de stip aan de horizon en de route daarheen.Dat doen we pragmatisch en menselijk, communicatief en innovatief. U levert de schakels: uw mensen, procedures, middelen. The Best BIT smeedt ze tot een krachtige keten.

 

Kennis is macht, maar enthousiasme brengt iets in gang.


Plezier in het werk, soms ebt dit weg. Bijvoorbeeld omdat uw mensen niet meer geïnspireerd zijn, of uw mensen moeten veranderen, omdat anders de wedstrijd verloren gaat.

Een van de eerste obstakels binnen het verandermanagement is het plezier weer terug krijgen in je werk. Ik hecht grote waarde aan mensen die plezier in hun werk hebben. Door het plezier terug te krijgen ontstaat er iets moois op de werkvloer, met die energie kunnen bergen verzet worden. Bij verandertrajecten is het plezier terugkrijgen een van de eerste taken die ik oppak.

coaching

Team coaching/sessies

The Best BIT heeft leuke team workshops/sessies. Interactieve sessies die de pijnpunten aanpakt en tegelijk ook een positieve bijdrage levert aan samenwerking binnen een team en individuen. Deze sessies worden ervaren als pijnlijk doortastend maar wel met heel veel humor en positieve uitkomst!

Agile

Transitiemanagement

We combineren jaren ervaring in de beheerwereld met frisse ideeën om uitdagingen aan te gaan en te helpen plannen voor de toekomst. Concreet: Wij zorgen dat veranderingen een zachte landing in uw organisatie krijgen. Maar dit wordt wel gedaan met het behoud van 1 zeer belangrijk, maar ongrijpbaar iets. Plezier!
Plezier in het werk, zeker tijdens een transitie kan dit wegebben. Een van de eerste obstakels binnen het verander/transitiemanagement is het plezier weer terug krijgen in je werk. Door het plezier terug te krijgen ontstaat er iets moois op de werkvloer, met die energie kunnen bergen verzet worden. Dit is iets waar veel aandacht aan besteed wordt.

scrum

Dagvoorzitter / spreker

Satish zit vol energie. Energie die hij zeer gefocust, al lijkt het soms speels. inzet om van een event of congres een succes te maken.

Bij een presentatie, is hij inhoudelijk scherp en is tegelijkertijd een vakman: nauw samenwerkend met de organisatie.

hij denkt mee, is zeer goed bereikbaar, gebruikt zijn ervaring om het inhoudelijk programma aan te scherpen.

En last but not least: Satish heeft humor. Humor die hij, net als zijn energie, zeer bewust inzet. Altijd ten dienste van het event of het congres. We weten allemaal hoe krachtig humor is om prettige ervaringen te creëren.

En dat is wat Satish doet. Een topervaring creëren. Voor de organisatie, voor de sprekers op het podium of in het panel en voor het publiek in de zaal.